пʼятниця, 20 вересня 2019 14:40

У Раді влаштували спецоперацію – Арахамія

У Раді влаштували спецоперацію – Арахамія
Із антикорупційним законом у парламент спеціально внесли смуту, каже голова фракції "Слуги народу". Фото: rbc.ua

Деякі політичні сили навмисно внесли смуту, дезінформуючи багатьох народних депутатів.

Так голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував непідтримку Верховною Радою законопроекту про надання дозволу на "прослушку" Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань, пише "УНІАН".

"Там було непорозуміння. Деякі політичні сили навмисно внесли смуту, дезінформували багато депутатів. Тому що це стосувалося особисто їх. Потім ми сьогодні на зібранні фракції це продискутували і виявилося, що це просто була спецоперація, інформаційна психологічна спецоперація", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги народу" отримали прочуханку

На запитання, чи є у "Слузі народу" противники цього законопроекту, Арахамія запевнив, що немає.

"Були люди, які були дезінформовані. Вони зараз проінформовані. Вони кажуть: Так, ми вибачаємося, що так трапилося", - сказав нардеп.

На уточнення, яка норма у законопроекті стала каменем спотикання, голова фракції відповів:

"Те, що правоохоронні органи можуть відкривати карні справи, якщо вони є, і прослуховувати депутатів. А чому ні? Чому вас можна прослуховувати, а мене не можна? Тоді це є депутатська недоторканність, просто вона повертається. Але для чого тоді ви говорили на всі камери два тижні тому, що ви скасували щось?" - пояснив Арахамія .

Також він заявив: фракція самостійно зможе ухвалити даний закон, навіть якщо всі будуть проти нього.

19 вересня Верховна Рада не ухвалила законопроект, який скасовує так звані "правки Лозового" та дозволяє Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань самостійно здійснювати прослуховування чиновників. Його відправили на доопрацювання.

Зараз ви читаєте новину «У Раді влаштували спецоперацію – Арахамія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі