понеділок, 13 березня 2017 11:16

У Раді розберуться із 40 нардепами

У Раді розберуться із 40 нардепами
Депутати працюватимуть 2 тижні. Фото: УНІАН

Завтра Верховна Рада розгляне ратифікацію про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Також 40 депутатів розподілять по комітетах.

Про це на погоджувальній раді заявив спікер Андрій Парубій.

"Угода відкриває для українських експортерів 98 процентів канадського ринку товарів. Ввізні мита на сільськогосподарські та промислові товари з України скасують", - розповів він.

Також протягом найближчих двох тижнів (пленарних засідань. - Gazeta.ua) депутати розглянуть "низку організаційних питань".

"Нарешті маємо вирішити питання із розподілом народних депутатів по комітетах. Це близько 40 нардепів. Не всі із них ще написали заяви. У вівторок маємо це питання невідкладно розглянути", - продовжив Парубій.

Протягом 2 тижнів депутати мають розглянути питання про Рахункову палату та оновлення складу Центральної виборчої комісії.

"Закликаю провести остаточні консультації. Якщо не цього, то щоб наступного тижня змогли розглянути питання ЦВК. Питання дуже довго перебуває на розгляді", - зауважив спікер.

У п'ятницю традиційно відбудеться година запитань до уряду. Після цього пройде урочисте засідання із нагоди 100-річниці українського парламентаризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада-2017: назвали депутатів-"трудоголіків"

У квітні-травні народні обранці чотири тижні не відвідуватимуть сесійної зали - з 18 квітня по 12 травня заплановані комітети і робота з виборцями.

Загалом на шостій сесії парламентарії працюють 111 днів. Ще 63 дні - вихідні.

Зараз ви читаєте новину «У Раді розберуться із 40 нардепами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі