середа, 03 березня 2021 18:34

У Раді провалили законопроєкт про держзраду. Владу звинуватили в підіграванні Медведчуку

У Раді провалили законопроєкт про держзраду. Владу звинуватили в підіграванні Медведчуку
Медведчук з Путіним зустрічаються у Росії, липень 2019 року. Фото: Reuters

Сьогодні комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, який очолює народний депутат від "Слуги народу" Денис Монастирський, провалив законопроєкт про заборону сепаратних переговорів з представниками держави-агресора. Про це повідомив співавтор документу, нардеп від "Голосу" Андрій Осадчук.

"Влада досі не підтримує законопроєкт, яким сепаратні переговори пропонується визнати державною зрадою і запровадити за них кримінальну відповідальність з позбавленням волі на 13-15 років і можливою конфіскацією майна.

Якби такий закон ухвалили ще понад рік тому, це би значно послабило ресурси й можливості Медведчука і його прихильників і спростило доведення проти них справ у судах.

Поміж іншого законопроєкт не допускає використання медіа для поширення інформації, що виправдовує злочин агресії проти України та/або окупації території України, і передбачає за ці дії накладення штрафу у розмірі 25 відсотків від розміру ліцензійного збору.

Шуму довкола блокування пропагандистських телеканалів і спекуляцій про нібито ущемлення свободи слова теж можна було б уникнути", - сказав Осадчук.

Однією рукою влада блокує телеканали нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, а іншою — зберігає для нього можливість вести переговори з Путіним, заявили в "Голосі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло медведчуківських і мураєвських телеканалів показали в одному відео

Позаторік у березні тодішній кандидат у президенти, чинний нардеп від ОПЗЖ Юрій Бойко разом з Віктором Медведчуком їздили у Москву до прем'єра РФ Дмитра Медведєва.

Через політ відкрили кримінальну справу проти співробітників Державної прикордонної та Державної авіаційної служб.

Згодом Бойко з Медведчуком у Санкт-Петербурзі зустрічалися з головою російського Газпрому Олексієм Міллером.

7 років триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «У Раді провалили законопроєкт про держзраду. Владу звинуватили в підіграванні Медведчуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі