понеділок, 02 листопада 2020 14:29

У Раді пропонують підвищити штрафи за ігнорування масок

У Раді пропонують підвищити штрафи за ігнорування масок
Монастирський наголошує, що передбачається відповідальність для громадян у розмірі від 170 до 255 гривень. Фото: ТСН

4 листопада Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності розгляне закон про підвищення штрафів за неносіння масок.

Про це заявив глава комітету Денис Монастирський під час засідання погоджувальної ради парламенту, повідомляє "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покарали за відсутність маски: пасажира виштовхнули з автобуса

"Кількість захворілих свідчить про необхідність запровадження додаткової адміністративної відповідальності за неносіння захисних масок у громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті. Я пропоную представникам фракцій долучитися до роботи у комітеті. В середу якраз ми розглянемо його на комітеті", - наголосив Монастирський.

Він пропонує розглянути документ у сесійній залі 5-6 листопада.

"Можливо, якщо будуть, щоб ми підготували пропозиції до другого читання. Або, якщо їх не буде, розглянули можливість прийняти його за основу та в цілому. Передбачається відповідальність для громадян у розмірі від 170 до 255 гривень. Давайте розглянемо, можливо у четвер-п'ятницю, цей законопроект у залі", - сказав політик.

31 жовтня міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до народних депутатів із проханням підтримати урядовий законопроєкт про посилення відповідальності за недотримання протиепідемічних заходів.

Карантин і масковий режим запровадили в Україні 12 березня. Зараз це залежить від кількості хворих у кожному регіоні.

За останню добу в Україні виявили 6754 нових хворих на коронавірус. Загалом, станом на ранок 2 листопада, маємо 402 194 лабораторно підтверджені випадки Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «У Раді пропонують підвищити штрафи за ігнорування масок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі