середа, 15 травня 2019 18:20

У Раді попередили Зеленського щодо Луценка

У Раді попередили Зеленського щодо Луценка
Луценко заявив, що з власної ініціативи заяву про відставку писати не буде. Фото: УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко є великою проблемою для новообраного президента Володимира Зеленського.

На цьому наголосила віце-спікер Оксана Сироїд в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Генеральний прокурор Юрій Луценко є токсичним для будь-якого президента і так само для новообраної Верховної Ради. Він був проведений через зміни до закону, які є неконституційними... Він не показав ефективності ні в одній справі... І третій аспект цього генерального прокурора - у нього взагалі відсутня професійна етика... Він має бути змінений", - сказала Сироїд.

Вона пояснила, що достроково звільнити Луценка з посади можна через висловлення недовіри парламентом. Для цього необхідно, щоб проголосувала більшість.

"Новообраний президент має бути зацікавлений, щоб ці 226 голосів були. Бо з таким генеральним прокурором він ніколи не буде успішним президентом. Якщо він домовився [з Луценком], то він від цього постраждає", - наголосила Сироїд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський зробив ставку на главу АП і бачить генпрокуром Луценка

У день виборів Володимир Зеленський заявив, що першим змінить генерального прокурора Юрія Луценка. Сам Луценко заявив, що заяву про звільнення писати не збирається.

Генпрокурор розповів, що 2018-го мав кілька непублічних зустрічей із Зеленським.

Також стало відомо, про зустріч Зеленського та Луценка 11 травня, після якої ГПУ відкрила справу проти президента Петра Порошенка, міністра юстиції Павла Петренка і голови Нацбанку Якова Смолія.

Зараз ви читаєте новину «У Раді попередили Зеленського щодо Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі