пʼятниця, 17 грудня 2010 10:40

У Раді не хочуть платити борги за телетрансляції із залу засідань

У Раді не хочуть платити борги за телетрансляції із залу засідань

Національна радіокомпанія вимагає від Управління справами Верховної Ради виплатити 565 тис. грн. в якості боргу за висвітлення діяльності парламенту.

У свою чергу Дирекція телерадіопрограм Управління справами Верховної Ради не має наміру цього робити. Чиновники звернулися до суду з вимогою розірвати договір про надання таких послуг Національною радіокомпанією.

Конфлікт між двома держструктурами бере свій початок ще в грудні 2008 року, коли в розпал фінансової кризи уряд перестав виділяти кошти Управлінню справами Верховної Ради на оплату інформаційних послуг.

У 2010-му загальна сума боргу перед Національною радіокомпанією перевищила 0,5 млн. грн., і тоді медійники звернулися до правосуддя.

Щоб не платити ці гроші, юристи парламенту знайшли контраргумент - договори з радіокомпанією про надання послуг були укладені "незаконно", оскільки Дирекція телерадіопрограм Управління справами Верховної Ради не мала необхідних повноважень.

"Дирекція не наділена спеціальною правосуб'єктністю з укладання договорів на виконання держзамовлення з висвітлення роботи законодавчого органу", - йдеться в судових матеріалах.

Госпсуд Києва в жовтні 2010 року став на бік Верховної Ради і визнав, що Дирекція телерадіопрограм парламенту жодним чином не причетна до розміщення державного замовлення на висвітлення діяльності парламенту.

Фінансування має забезпечуватися Держкомітетом телебачення і радіомовлення та Національною радіокомпанією в межах коштів, передбачених Держкомтелерадіо у держбюджеті на відповідний рік. Це підтвердило і Міністерство фінансів в липні 2010-го.

Судді прийняли наступне рішення: кошти, передбачені кошторисом Верховної Ради на висвітлення діяльності парламенту протягом кількох років, "неправомірно перераховувалися у вигляді оплати за виконання держзамовлення з висвітлення діяльності парламенту структурі", для якої держбюджет і так виділяв гроші на ці цілі.

За матеріалами Дело

Зараз ви читаєте новину «У Раді не хочуть платити борги за телетрансляції із залу засідань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі