четвер, 21 квітня 2011 08:45

У Раді хочуть знати, чому Росія закрила кримінальну справу проти Тимошенко

У Раді хочуть знати, чому Росія закрила кримінальну справу проти Тимошенко

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин підписання газових контрактів у 2009 році попросить Росію надати інформацію щодо кримінальної справи, порушеної проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це в інтерв'ю журналістам після завершення засідання комісії заявила нардеп Інна Богословська.

За її словами комісія вже спрямувала два запити.

"Ми звернулися до Міністерства закордонних справ України з проханням посприяти в отриманні документів про обставини списання або несписання боргів компанією Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ) перед Міністерством оборони Російської Федерації та про обставини закриття кримінальної справи проти Юлії Тимошенко", - повідомила вона.

За словами Богословської, слідча комісія має документ, згідно з яким кримінальна справа стосовно Тимошенко припинене за "нереабілітуючих обставин у зв'язку із закінченням терміну давності".

"Слідча комісія хоче отримати копію постанови про припинення кримінальної справи і на яких підставах це рішення було прийнято", - уточнила Богословська.

Як пояснила депутат, Тимошенко в РФ звинувачували за статтею "неодноразова дача хабара". При цьому депутат зазначила, що термін давності за цією статтею - 10 років, і Генеральна прокуратура Росії припинила кримінальну справу на півтора роки раніше, ніж закінчився термін давності.

Крім того, Богословська просить Росію надати документ, в якому Тимошенко визнає себе винною. За її словами, без визнання екс-прем'єром своєї вини справу б не закрили.

Депутат також проінформувала, що комісія звернулася з вимогою до Генпрокуратури провести перевірку законності прийняття рішення суду про ліквідацію компанії ЄЕСУ.

На її думку компанію ліквідували з порушенням процедури.

У Росії Тимошенко звинувачувалася в організації в 1996 році через посередника неодноразових передач хабарів "кільком посадовим особам Центрального управління матеріальних ресурсів і зовнішньоекономічних зв'язків і Центрального організаційно-планового управління Міноборони РФ за завищення цін на матеріально-технічні ресурси, що поставляються для Збройних Сил РФ".

У 2005 році Генпрокуратура РФ повідомила про припинення розслідування кримінальної справи стосовно Ю. Тимошенко у зв'язку із закінченням терміну давності.

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть знати, чому Росія закрила кримінальну справу проти Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі