понеділок, 05 жовтня 2015 08:00

У Раді хочуть штрафувати за торгівлю з Кримом і Донбасом - найцікавіші законопроекти

У Раді хочуть штрафувати за торгівлю з Кримом і Донбасом - найцікавіші законопроекти
istpravda.com.ua

Протягом минулого тижня у Верховній Раді зареєстровали 53 законопроекти.

Проект закону про повну блокаду тимчасово окупованих територій зареєстрував нардеп від Радикальної партії Дмитро Лінько.

Документом пропонується повна блокада залізничного, автовантажного та автобусного сполучення з Кримом та окупованою частиною Донбасу. Також передбачається припинення будь-яких договірних відносин з фізичними/юридичними особами на території тимчасово окупованих територій та штрафні санкції у разі порушення заборони (від 100 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

"Прийняття законопроекту допоможе встановити жорсткий контроль над пропускними пунктами та не допустити переправлення наркотиків і зброї. Повна блокада допоможе припинити незаконну торгівлю з окупованими територіями та перекрити грошовий потік до кишень терористів, зменшить надходження для фінансування бойовиків (55 шахт, у тому числі шахти, що видобувають вугілля антрацитової групи, перебувають на території Донецької та Луганської областей підпорядкованій терористам)", - йдеться у пояснювальній записці.

На невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини, наголошує нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко. Він пропонує внести відповідні зміни до Кримінального процесуального кодексу.

"На жаль, випробування Кодексу на практиці, зокрема в процесі розслідування "майданівських справ", "справ злочинного режиму Януковича", резонансних корупційних злочинів, засвідчило наявність слабких місць, що унеможливлюють швидке розкриття злочинів, створюють умови для уникнення особами кримінальної відповідальності, затягують досудове розслідування та судовий розгляд, не дають можливості застосування процедури "заочного провадження", - йдеться у пояснювальній записці. 

Законопроектом передбачається можливість "здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо злочину, передбаченого статтею 255 КК України (створення злочинної організації)".

Іншим проектом змін до КПК Геращенко пропонує збільшити до 18 місяців максимально допустимий строк тримання під вартою у випадку особливо тяжких злочинів. 

Встановити правила використання партійної символіки пропонує позафракційний нардеп Олександр Фельдман.

У проекті змін до Закону "Про політичні партії в Україні" йдеться прозаборону використання "офіційних символів чи знаків, які використовуються органами державної влади". Також забороняється використовувати символіку іншої партії та ім'я або зображення фізичної особи без письмової згоди такої особи або її спадкоємців. Крім того пропонується, аби партії платили за реєстрацію символіки.

Дозволити курсантам вищих військових навчальних закладів безкоштовно користуватись громадським транспортом пропонує нардеп з групи "Відродження" Геннадій Бобов. Про це йдеться у змінах до Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Передбачається безкоштовний проїзд всіма видами транспорту загального користування міського (в тому числі метрополітену), приміського та міжміського сполучення (за винятком таксі).

Зараз ви читаєте новину «У Раді хочуть штрафувати за торгівлю з Кримом і Донбасом - найцікавіші законопроекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі