четвер, 27 листопада 2008 08:47

У "РосУкрЕнерго" пояснили звідки взявся борг України перед "Газпромом"

Запаси газу компанії "РосУкрЕнерго", що знаходяться в підземних сховищах газу, повністю оплачені "Газпрому" ще минулого року і не мають відношення до поточних боргів України.

Про це заявив прес-секретар "РосУкрЕнерго" Андрій Кнутов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "відповідно до письмового підтвердження "Нафтогазу України", яке подавалося у ході проведення міжнародного аудиту компанії "РосУкрЕнерго", у ПСГ України станом на 31 грудня 2007 року знаходилося 14,39 млрд. кубометрів природного газу, що належав компанії "РосУкрЕнерго".

"Висновок міжнародного аудитора компанією отримано. Відповідно зазначений обсяг газу було придбано і оплачено компанією "РосУкрЕнерго" у період до 31 грудня 2007 року", - констатував він.

"Звертаємо увагу, що саме заборгованість НАК "Нафтогаз України" перед компанією "РосУкрЕнерго" за постачання газу в розмірі 2,4 млрд. дол. перешкоджає нашим розрахункам з "Газпромом", - додав представник "РосУкрЕнерго".

Зараз ви читаєте новину «У "РосУкрЕнерго" пояснили звідки взявся борг України перед "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі