четвер, 28 жовтня 2010 15:35

У "Батьківщині" кажуть, що міліція розжене пікетувальників кийками

У "Батьківщині" кажуть, що міліція розжене пікетувальників кийками

У "Батьківщина" заявляють, що влада наказує бити людей у Сквирі на Київщині, які пікетують виборчком.

Про це повідомляє депутат Євген Суслов з посиланням на слова міліціонерів.

"Як пояснили працівники міліції, їм наказано застосовувати силу до людей, які будуть протестувати проти свавілля районної виборчої комісії і намагатимуться зайти до приміщення. Такий наказ їхньому керівництву віддав особисто голова Сквирської районної адміністрації Микола Горбалінський", - йдеться повідомленні.

У Сквирі вже четвертий день громадськість протестує проти того, що ТВК включила до бюлетенів клоновані осередки партій "Батьківщина" та "Наша Україна", а представників інших опозиційних партій не включила взагалі.

Голова Сквирської ТВК Ганна Немержицька відмовляється надати можливість ознайомитися із протоколами та рішеннями засідань комісії учасникам виборчого процесу, яким законом це право гарантовано.

Народний депутат Суслов, представники ЗМІ і громадськість Сквирського району звернулися до президента, генпрокурора, Центральної виборчої комісії та голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка негайно втрутитися у ситуацію.

Нагадаємо, що вчора заступник міністра внутрішніх справ Василь Фаринник повідомив, що Міністерство внутрішніх справ не виключає, що в день голосування на місцевих виборах можуть здійснюватися провокації.

"Інформація, якою ми володіємо, ставить нас у становище, яке змушує нас вводити посилений варіант служби і налаштовувати особовий склад на можливі провокації під час виборів", - сказав Фаринник.

За його словами, з метою попередження їхньої можливої появи міліція взяла під охорону об'єкти, людей, а також документи, пов'язані з виборами.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" кажуть, що міліція розжене пікетувальників кийками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі