пʼятниця, 27 січня 2012 15:02

"У Путіна сильний характер, але не дуже широкий світогляд"

"У Путіна сильний характер, але не дуже широкий світогляд"

Володимир Путін не чекав бунту з ініціативи середнього класу і традиційно байдужої молоді. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив публіцист Олександр Архангельський.

"Зараз Путін розуміє одне: старого світу вже нема. Шанси перемогти на президентських виборах великі. Але вперше за 10 років з'явилися сумніви в тому, що це буде обов'язково. Вибори треба виграти чесно або ж не вигравати їх узагалі. Як розв'язати це завдання, я не знаю. У Путіна сильний характер, але не дуже широкий світогляд. А потрібні саме ці дві властивості", - зауважив він.

"І що він зараз робить? Найперше – відмовився від "Єдиної Росії". У виборчому штабі лише одна людина з цієї партії, решта – з "Народного фронту". Штабом керуватиме режисер Станіслав Говорухін. Путін зрозумів, що легітимність серед політиків завершилася, потрібен хтось, хто може дати нову. Це може зробити народний режисер, автор фільму "Місце зустрічі змінити не можна". За ним – Висоцький, а за ким Висоцький, за тим і Росія. Але коли політики зазвичай кличуть інтелігентів, щоб легітимізуватися? Коли настає крах. Останній раз це було під час переходу від радянського до пострадянського світу. Вацлав Гавел, Тадеуш Мазовецький, в Україні – Народний рух, академік Ліхачов у Росії, в Естонії – перший президент перекладач Ленард Мері, у Грузії – сімейство Ґамсахурдіа… Навіть Зелімхан Яндарбієв, якого ми знаємо як чеченського терориста, взагалі-то поет і автор книжки зі зворушливою назвою "Саджайте, люди, деревця". Це небезпечні ознаки", - наголосив публіцист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію треба виключити з групи країн, що швидко розвиваються - експерти

Про те, чому феномен радянської людини виявився таким живучим, Олександр Архангельський розповідає у новому номері журналу "Країна" № 3 (106) за 26 січня 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"У Путіна сильний характер, але не дуже широкий світогляд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі