пʼятниця, 13 липня 2007 08:43

У Путіна обурені тим, що Україна не повертає їм власність

Україна залишається єдиною країною, з якою Росії досі не вдається врегулювати проблему закордонної власності колишнього Радянського Союзу.

Про це заявив керуючий справами президента Росії Володимир Кожин.

"У нас така проблема залишається тільки з Україною. Ця проблема дуже важка. Вона виходить з ноти України, коли Київ відмовився визнати право власності (Росії) і пішов на безпрецедентний захід - почав звертатися до судів іноземних держав, щоб треті країни вирішили цю проблему між Росією й Україною", - заявив Кожин у четвер у прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

За його словами, "процес досі не закінчений, переговори йдуть, українська сторона постійно змінює свою позицію".

"Ми пропонували Києву різні варіанти, у тому числі "нульовий", погоджувалися і передати в оренду частину посольських комплексів. Але віз і нині там", - сказав Кожин.

Він підкреслив, що "це створює і політичні, і матеріальні проблеми", оскільки Росія не може проводити з цією власністю "жодні маніпуляції, (які приносять прибуток)".

Кожен підкреслив, що на сьогоднішній день "ця проблема в Росії (неможливості використовувати закордонну власність через позицію України) відбувається в багатьох країнах світу".

При цьому керівник справами президента відзначив, що Росія повністю відмовилася від претензій на комплекс здравниць, що знаходяться в Криму.

Він пояснив, що ці здравниці належали в часи СРСР управлінню справами ЦК КПРС.

"Вони повністю передані у відання України. Жодних переговорів про передачу їх нам у власність не ведеться. Для нас історія закрита", - сказав Кожин.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна обурені тим, що Україна не повертає їм власність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі