четвер, 26 лютого 2015 16:20

У Путіна не заперечили існування плану розшматування України

У Путіна не заперечили існування плану розшматування України
Дмитро Пєсков. Фото: www.profi-forex.org

У Кремлі не стали заперечувати можливості існування плану з розчленовування України, проте, підкреслили, що такий план, якщо він і був розроблений, в будь-якому випадку не має ніякого відношення до російського керівництва.

Таке роз'яснення дав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков телекомпанії CNN, коли його попросили підтвердити або спростувати публікацію в "Новій газеті", пише DW.

"Ні, це неправда. Це неправда. Або можливо, можливо. Я маю на увазі, я не можу виключити цього. Адже я не знаю цього документа, - сказав Пєсков в телефонному інтерв'ю американській телекомпанії увечері 25 лютого. - Я не знаю, хто автор цього документа. Ця газета... іноді вони роблять, ну, скажімо, немислимі публікації. І я не бачу жодних підстав, щоб ми реагували на це. Єдине, що я можу вам сказати: навіть якщо такий документ і існує, то він не має ніякого відношення до Кремля. І він не має нічого спільного з офіційними документами російського уряду".

У документі, опублікованому "Новою газетою", зокрема, вказується, що політика Москви "повинна, нарешті, стати прагматичною" і підтримка Росією режиму Януковича не має сенсу.

"Видається правильним зіграти на відцентрових прагненнях різних регіонів країни, з метою, в тій чи іншій формі, ініціювати приєднання її східних областей до Росії", - наголошується в плані, який, за даними видання, міг бути представлений в кремлівську адміністрацію між 4 і 12 лютого 2014.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна не заперечили існування плану розшматування України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі