пʼятниця, 15 квітня 2011 17:39

У Путіна кажуть, що Україна активно цікавиться російським союзом

У Путіна кажуть, що Україна активно цікавиться російським союзом

Україна активно цікавиться Митним союзом Росії, Білорусії і Казахстану.

Про це на прес-конференції у Лівадії по завершенню засідання економічної ради СНД сказав перший віце-прем'єр Ігор Шувалов.

Чиновник запевнив, що Росія не тисне на Україну у зв'язку зі вступом до Митного союзу.

"Росія не активніше пропонує Україні вступити до Митного союзу, в усякому разі не більш активно, ніж сама Україна цікавиться цим форматом", - сказав він.

За словами Шувалова, РФ отримує запити від українських партнерів про те, що таке Митний союз, як він функціонує, які переваги сьогодні вже мають партнери по Митному союзу.

"Українська сторона задає питання, як розвивається формат Митного союзу. Ми на ці питання відповідаємо, і вважаємо, що в інтересах Казахстану, Білорусії, Росії та Україні, якщо б формат Митного союзу був розширений", - зазначив він.

"Це переваги, які отримали б усі держави, які утворили в такому форматі Митний союз. Однобічних переваг у такого формату не буде ні в кого", - сказав Шувалов.

У свою чергу перший віце-прем'єр Андрій Клюєв зазначив, що "ми дуже уважно в Україні вивчаємо ситуацію, яка складається в рамках Митного союзу".

"Ми від наших колег отримали всю нормативну базу, яка була підготовлена ??протягом останніх років. Ми вивчаємо функціонування Митного союзу - які переваги і недоліки має", - сказав він.

При цьому Клюєв, що не може однозначно відповісти на питання стосовно вступу України до Митного союзу.

"Для того, щоб Україна вступила до Митного союзу, нам необхідно буде пройти дуже серйозну внутрішньодержавну процедуру. Тому однозначно відповісти на це питання я не можу. Тим не менш, ми проявляємо величезний інтерес до Митного союзу", - сказав він.

На питання про формат співпраці України з Митним союзом "3+1", який запропонував президент Віктор Янукович, Клюєв відповів: "Зараз якраз цей формат відпрацьовується".

Зараз ви читаєте новину «У Путіна кажуть, що Україна активно цікавиться російським союзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі