вівторок, 16 вересня 2008 14:52

У пропрезидентських партій немає шансів без БЮТ - Бала

Експерти Агентства моделювання ситуацій уважають, що партії, орієнтовані на Президента Віктора Ющенка, можуть створити коаліцію тільки за участі Блоку Юлії Тимошенко.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"У партій, орієнтованих на Президента України, немає шансів потрапити до складу правлячої коаліції, якщо вона не буде формуватися навколо колишніх "помаранчевих" партнерів і зокрема БЮТ. Будь-який інший формат коаліції, особливо у разі проведення позачергових виборів, для НУНС або ЄЦ просто нереальні", - заявив директор АМС Віталій Бала.

Він вважає, що входження пропрезидентських сил до коаліції без БЮТ може згубно позначитися на їх політичному майбутньому.

"Варто розуміти, що з кожними виборами вплив й авторитет Ющенка істотно зменшується. Тому у разі проведення виборів у грудні, пропрезидентські партії, які дотепер не визначилися з форматом своєї участі, зможуть скласти конкуренцію лише Блоку Литвина в боротьбі за так звану "третю силу", виведену з активного переговірного процесу", - вважає Бала.

На думку експерта, співробітництво БЮТ і БЛ у цьому й, можливо, наступному скликанні Верховної Ради буде досить стійким і стане тією основою, навколо якої буде формуватися нова коаліція.

"Гіпотетичне зближення БЮТ і БЛ має стратегічні наслідки на майбутнє. Це значить, що подальша коаліція буде створюватися у форматі 2+1, де 2 - це БЮТ-БЛ, а 1 - або ПР, або "Наша Україна", - прогнозує Бала.

На його думку, такий формат коаліції зробить її стійкою.

Як повідомляло агентство, у вівторок у Верховній Раді розпалася коаліція фракцій Блоку Юлії Тимошенко й Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона".

2 вересня НУНС вирішив вийти з коаліції з БЮТ.

Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У пропрезидентських партій немає шансів без БЮТ - Бала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі