пʼятниця, 28 жовтня 2011 09:09

У ПР резолюцію Європарламенту вважають перемогою для України

У ПР резолюцію Європарламенту вважають перемогою для України

Резолюція Європейського парламенту щодо України є успіхом вітчизняної дипломатії.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Василь Кисельов в ефірі телеканалу ТВі, повідомляє "Українська правда".

"Це безсумнівний успіх дипломатії України... В цілому виграла Україна", - заявив він.

На його думку, успіх полягає в тому, що Європейський парламент вважає за необхідне надати Україні перспективу членства в Європейському Союзі.

"Європарламент визнає, що є безсумнівні бажання України та дії українського уряду на шляху реформ. Це факт. Є прагнення України приєднатися до країн Європейського Союзу. Я впевнений, що до кінця року договір про асоціацію буде підписано", - сказав парламентарій.

При цьому Кисельов зазначив, що в резолюції є і пункти, що стосуються арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Проте крапка в цій справі ще не поставлена", - підкреслив Кисельов, додавши, що справу ще може бути розглянуто в апеляційному та касаційному порядку.

Депутат також упевнений, що негативні коментарі щодо резолюції нівелюються заявою голови Європейської ради Хермана Ван Ромпея.

"Він не прямо, а опосередковано сказав, що ставити в залежність майбутнє такої великої країни, як Україна, від долі однієї людини, навіть такого серйозного політика, як Тимошенко, було б неправильно", - підсумував Кисельов.

Зараз ви читаєте новину «У ПР резолюцію Європарламенту вважають перемогою для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі