вівторок, 06 листопада 2007 08:51

У ПР прогнозують ще одні позачергові вибори Ради

Кандидат у депутати Верховної Ради від Партії регіонів Сергій Ківалов допускає проведення позачергових парламентських виборів наприкінці 2008 або в 2010 році.

Про це сказано в його статті "Ці довгоочікувані вибори".

"Думаю, якщо нас і очікують наступні позачергові вибори, то їх спробують спровокувати й провести або наприкінці 2008 року, або відразу після президентських виборів 2010 року", - пише він.

Ківалов зазначає, що нові вибори Ради не можуть проводитися протягом року після обрання парламенту на позачергових виборах.

Тому, якщо вони й будуть призначені, то не раніше, ніж наприкінці вересня 2008 (30 вересня 2007 року вже пройшли позачергові вибору Ради).

"Ну, а через рік, не раніше, тобто наприкінці вересня 2008 року, особливо демократичні сили можуть і підштовхнути країну до нових виборів", - вважає він.

Представник ПР нагадує, що вибори, які пройшли 30 вересня, не були першими позачерговими в Україні - в 1994 році рішення про проведення таких виборів прийняли Президент Леонід Кучма й сам парламент.

Ківалов зазначає, що Рада стає повноважною після прийняття присяги не менше ніж 300 депутатами, після чого й починається відлік п"ятирічних повноважень новообраного парламенту.

"Якщо це (прийняття присяги депутатами Ради 6-го скликання) відбудеться в листопаді, то відповідно в останню неділю листопада 2012 року відбудуться вибори у Верховну Раду 7-го скликання. Це буде 25 листопада, якщо комусь цікаво", - підкреслив він.

Радник Президента Степан Гавриш допускає ймовірність одночасного проведення позачергових виборів Верховної Ради й Президента.

Блок "Наша Україна - Народна Самооборона" виступає проти проведення позачергових виборів Верховної Ради, але готовий взяти в них участь.

Раніше лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко закликала депутатів Верховної Ради 6 скликання від Партії регіонів і Комуністичної партії не приймати присягу і йти на нові позачергові парламентські вибори.

У липні Президент Віктор Ющенко видав указ про проведення позачергових виборів Верховної Ради, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У ПР прогнозують ще одні позачергові вибори Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі