четвер, 10 січня 2008 08:52

У Полтаві розігнали комуністів

Президія Центрального комітету Комуністичної партії в січні прийняла Постанову про розпуск Полтавського міського комітету партії, тим самим ліквідувавши Полтавську міську організацію КПУ.

Про це повідомив колишній представник Полтавського міськккому.

"Полтава - єдиний обласний центр України, де більше не функціонує міськком КПУ, всі його члени й партійні активісти написали заяву про вихід з Компартії", - сказав представник.

Зі слів екс-першого секретаря Полтавського міськкому КПУ Олексія Гаврилова, розпуск міської організації готувався керівництвом обкому й Президії ЦК КПУ потай від міського комітету КПУ, не враховуючи думки первинних партійних організацій.

"Протягом року міськком КПУ неодноразово письмово звертався на адресу першого секретаря ЦК КПУ Петра Симоненка з проханнями розібратися в конфліктній ситуації між обласним і міським комітетами КПУ", - сказав Гаврилов.

За його даними, він неодноразово просив впливати на першого й другого секретарів Полтавського обкому КПУ, депутатів Полтавської облради Олександра Масенка й Василя Сильчука.

Сам Гаврилов вважає причиною конфлікту зростання авторитету міськкому КПУ.

Публічну заява про вихід з рядів КПУ підписали 20 партійних активістів комітету - члени міськкому, секретарі первинних організацій і члени бюро райкомів КПУ.

Крім того, в організації налічувалося близько 1000 активних членів, що перейшли в обласну організацію КПУ.

Комуністична партія ініціює об"єднання лівих сил для участі в наступних виборах Верховної Ради, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «У Полтаві розігнали комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі