вівторок, 19 січня 2016 22:31

У Польщі заявляють, що прийняли близько мільйона мігрантів з України

У Польщі заявляють, що прийняли близько мільйона мігрантів з України
Фото: zn.ua

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що країна прийняла "близько мільйона трудових мігрантів з України".

Як повідомляє Gazeta Wyborcza, таку заяву Шидло зробила під час дебатів щодо ситуації в Польщі, проведених в Європарламенті в Страсбурзі.

Прем'єр Польщі прокоментувала небажання уряду брати участь у програмах ЄС з прийому мігрантів.

"У мене є глибоке почуття відповідальності не тільки за те, що відбувається в Польщі, але й за події в Європі. Ви говорите про мігрантів. Це дуже серйозна проблема. Польща прийняла близько мільйона трудових мігрантів з України - людей, яким ніхто не хотів допомогти", - заявила вона.

Крім того, Шидло заявила, що не має наміру відмовлятися від передвиборних обіцянок утриматися від прийому сирійських мігрантів.

"Давайте зробимо все, щоб Європа була общиною рівних, суверенних держав. Польський уряд не відмовиться від наших зобов'язань перед виборцями",- зазначає вона.

Варто зазначити, що в попередні роки кількість віз всіх типів, поданих українцями в польські консульства, не перевищувало 600 тис в рік. Це дозволяє сумнівається в реалістичності кількості українських трудових мігрантів у Польщі, озвучених Беатою Шидло.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі заявляють, що прийняли близько мільйона мігрантів з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі