середа, 07 грудня 2022 14:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі вказали на небезпеку розмов про "гарантії безпеки" для Росії

У Польщі вказали на небезпеку розмов про "гарантії безпеки" для Росії
Україні зараз небезпечно йти на переговори з Росією. Фото: eastnews.ua

Заяви деякий світових політиків про "гарантії безпеки" для Росії виглядають пасткою для України.

Це схоже на тиск на Україну, сказав представник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, передає TVP.info.

"Озвучені на Заході припущення про можливість переговорів між Україною та Росією, наприклад, висловлювання президента Франції Емманюеля Макрона про "гарантії безпеки для Росії", які мають бути включені до майбутньої структури європейської безпеки, свідчить про дії, спрямовані на тиск на українську сторону метою розпочати переговори з Росією", – вважає Жарин.

Такі заклики допомагають Росії вимагати від України розпочати переговори.

"Якщо українська влада це зробить, вона дасть сигнал, що вона зацікавлена ​​в припиненні війни на цьому етапі та визнанні статус-кво – або принаймні що вона розглядає таке рішення. Це може бути сприйнято як капітуляція і викликати бурхливу реакцію українського суспільства, а в результаті призвести до ослаблення довіри до влади в Києві та подальшої внутрішньої дестабілізації країни. Таким чином Росія отримає нові можливості діяти проти України", – пояснив Жарин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче заморозити війну в Україні й підготувати новий наступ – Столтенберг

Початок переговорів зараз продемонстрував би, що Росія "досягла своїх цілей". Також заяви політиків Росія використовуватиме для пропаганди.

"Москва може продемонструвати, що вона є стороною, яка бажає "домовлятися", та готова до діалогу з Україною, а країну, на яку напали, представити як таку, що загострює ситуацію, зацікавлену у "продовженні" війни, та не бажає переговорів", – сказав він.

Тиск на Україну у питанні переговорів дає Росії можливість фальсифікувати наміри та виграти час, необхідний їй для наступного етапу агресії.

Минулого тижня Макрон заявив, що Захід повинен розглянути, як задовольнити потребу РФ в гарантіях безпеки, якщо Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Єдиною гарантією для Росії може бути тільки "гуманізм європейської судової системи ‒ після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари", сказав секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі вказали на небезпеку розмов про "гарантії безпеки" для Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі