четвер, 21 січня 2021 15:09

У питанні обміну полоненими Путін зробив Зеленському підніжку - Сенцов

У питанні обміну полоненими Путін зробив Зеленському підніжку - Сенцов
Сенцов вважає, що Зеленський щиро хотів звільнити людей, але на країну це вплинуло погано. Фото: president.gov.ua

Володимир Путін переграв президента Володимира Зеленського, коли той погодився в рамках обміну полоненими видати свідків у справах розстрілів на Майдані та катастрофи малазійського боїнга в небі над Донбасом.

Українські політв'язні готові були сидіти в російських в'язницях заради доказів проти Росії, наголосив режисер і колишній бранець Кремля Олег Сенцов в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Усі люди, які були в полоні, і я зокрема, і мої побратими-політв'язні, говорили одне і теж: "Ніколи не йдіть на якісь політичні поступки заради нашого звільнення. Ми не за це боролися". А обмін того ж Цемаха і "беркутівців" - це ж не тільки люди, але це й процес, який не був завершений. Цемах не був засуджений, і "беркутівці" теж не були засуджені. Суду й вироку не було.

Але не була поставлена ​​крапка, що, мовляв, ось ці люди винні, ми це визнаємо, що вони скоювали злочини, якісь злочинні дії. Але нам наші люди дорожчі, і ми міняємо. Тому Путін вибив цю табуретку, зробив Зеленському підніжку. Зеленський - щира людина, він хотів звільнити людей, він їх звільнив. Молодець! Але на країну це вплинуло погано. Я завжди говорив, що я готовий вийти останній, що я готовий сидіти стільки, скільки треба, але не потрібно йти заради обміну на політичні компроміси", - сказав Сенцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа МН17: суд призначив дату слухання по суті

27 червня 2019 року СБУ провела спецоперацію на окупованій території й арештувала бойовика ДНР Володимира Цемаха. Під час операції один український розвідник загинув, інший втратив ногу.

Цемаха підозрюють у причетності до збиття пасажирського літака рейсу MH-17. За 2 місяці його видали Росії в рамках обміну полоненими. Звідти бойовик повернувся в ДНР. Згодом російські ЗМІ повідомили про смерть Цемаха.

Зараз ви читаєте новину «У питанні обміну полоненими Путін зробив Зеленському підніжку - Сенцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі