вівторок, 31 липня 2007 09:09

У першу десятку виборчого списку "Регіонів" не взяли Колесникова

У першу десятку виборчого списку "Регіонів" не взяли Колесникова

У першій десятці Партії регіонів гарантовано будуть прем"єр-міністр Віктор Янукович, перший віце-прем"єр, міністр фінансів Микола Азаров і віце-прем"єр Андрій Клюєв.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на високопоставлені джерела в Партії регіонів.

За інформацією видання, у десятці місця гарантовані також лідеру фракції ПР у Верховній раді V скликання Раїсі Богатирьовій, депутатам Тарасу Чорноволу, Віктору Тихонову, Ринату Ахметову і В"ячеславу Богуслаєву, які були в першій десятці на виборах у 2006 році.

Водночас присутність у першій десятці уповноваженого Верховної ради з прав людини Ніни Карпачової (N2 у списку на виборах у 2006 році), депутатів Верховної ради V скликання Георгія Скудара (N3), Юхима Звягільського (N9) і Бориса Колесникова (N10) поки "залишається під сумнівом".

"Колишній голова СДПУ(о) Віктор Медведчук, а також міністр економіки, голова Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах і заступник міністра юстиції, лідер партії "Віче" Інна Богословська ввійдуть у перші 30 номерів списку", - повідомило джерело.

При цьому джерело стверджує, що "після внесених змін у Партії регіонів з нинішніх депутатів залишиться близько 85 %".

Між тим, за словами одного зі співрозмовників видання, участь представників СДПУ(о) у виборчих списках ПР досі залишається під сумнівом.

"Переговори ведуться, тільки СДПУ(о) не знає, з ким їх вести. Я знаю, що вони говорять з Януковичем і Клюєвим. Проблема у Вікторі Медведчуку. Він настільки одіозна особистість, що його присутність у списку – це мінус 10 % електорату в західних і східних областях", - пояснив один із представників ПР, що побажав залишитися неназваним.

Як відомо, у понеділок відбулося засідання президії політради Партії регіонів, на якому обговороювалося проведення з"їзду 4 серпня і принципи формування виборчого списку, що у партії вирішили не обнародувати до з"їзду.

Однієї з причин такого рішення, за словами Михайла Чечетова, є продовження консультацій із представниками інших політичних сил. "У партійний список Партії регіонів можуть бути включені політичні діячі країни, що не були присутні в складі нинішнього парламенту", - заявив він.

На уточнююче питання, за рахунок кого будуть обновлятися списки ПР, Чечетов відповів, що списки партії оновлювати не потрібно, тому що "вона буде представлена в новому парламенті в більш широкому складі".

Зараз ви читаєте новину «У першу десятку виборчого списку "Регіонів" не взяли Колесникова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі