четвер, 29 серпня 2019 12:16

У перший день роботи до Ради викликали поліцію

У перший день роботи до Ради викликали поліцію
"Мої опоненти, які програли 1 015 голосів, оскаржують мою перемогу", — Рудик. ФОТО: Facebook-сторінка Сергія Рудика

Самовисуванець на 198 мажоритарному окрузі Сергій Рудик у перший день роботи Верховної Ради викликав поліцію через відмову видавати йому депутатське посвідчення.

"Я сьогодні не зможу голосувати. Я викликав "102", поліція вже їде", — сказав він у кулуарах.

За словами Рудика, керівник апарату дав вказівку не видавати йому посвідчення з огляду на лист від секретаріату Центрвиборчкому. Листом повідомили, що перемогу Рудика оскаржують.

"Опоненти, які програли 1015 голосів, оскаржують мою перемогу", — прокоментував майбутній нардеп.

"ЦВК оголосила мене переможцем, зареєструвала мене нардепом — апарат Верховної Ради просто має зробити технічну функцію й видати папери. Ба більше, я вже склав присягу. Є положення, що депутат набуває повноваження після складання присяги перед Радою та скріпленням присяги підписом. Я це все зробив", — пояснює Рудик.

Він також перед камерами звертався до виконувача обов'язків керівника апарату Ради Петра Бондаря, закликаючи дати "можливість проголосувати за демократичний уряд" і "можливість змінити країну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові народні депутати склали присягу

29 серпня відбулося урочисте засідання Верховної Ради ІХ скликання. 424 народних депутата присягнули на вірність Україні.

Уперше в історії України одна партія отримала більшість місць у парламенті. "Слуга народу" разом із мажоритарниками мають 254 місця. Там уже заявили, що коаліція є, і планують узяти всі місця в уряді. Також пройшли до ВР 43 представника від "Опозиційної платформи - За життя". "Європейська солідарність" представлена у парламенті 25 народними депутатами, "Батьківщина" - 26, "Голос" - 20. Ще 46 місць зайняли самовисуванці.

Зараз ви читаєте новину «У перший день роботи до Ради викликали поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі