вівторок, 12 квітня 2011 14:01

У Партії регіонів розповіли чого чекають від Путіна

У Партії регіонів розповіли чого чекають від Путіна

Ідеальний підсумок візиту прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна в Україні був би досягнутий у тому випадку, якщо б Україні вдалося домогтися зміни газових угод, підписаних минулим українським прем'єром у 2009 році.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Будь-які візити великих державних керівників йдуть на обопільну користь розвитку країн, тому що якщо є особисті контакти між керівниками, створюється нормальний клімат для ведення бізнесу. Для нас ринок Росії надзвичайно комфортний, він дуже великий", - підкреслив народний депутат.

У той же час парламентарій сумнівається, що під час візиту російського прем'єра будуть підписані якісь контракти.

"Я не думаю. Але у нас є складне питання, пов'язане з формулою газових договорів, підписаних Тимошенко. Ця формула убивча для нашої держави, бо якщо б вдалося в рамках переговорів просунутися в цьому напрямку, домовившись переглянути формулу - це був би ідеальний варіант. Але чи є підстави говорити про це сьогодні - я не впевнений ", - підкреслив парламентарій

Відповідаючи на запитання, що отримає Україна від вступу до Митного союзу, "регіонал" зауважив, що на це питання повинні відповісти експерти.

"На мій погляд, важливим є те, щоб наша країна не втратила можливостей - причому не важливо, на якому напрямку. Зараз критикують політику багатовекторності, але потрібно бути вкрай недалекою людиною, щоб не розуміти всіх плюсів від такої політики. Так, ми повинні посилювати економічну співпрацю з Росією, але це не повинно відбуватися на шкоду нашим взаєминам з Європейським Союзом", - додав парламентар.

"У будь-якому випадку, бізнес виходить тільки тоді, коли виграють обидві сторони. І все те, що ми приймаємо, повинно бути вигідно обом сторонам, і, звичайно, не повинно нас ні в чому обмежувати", - підкреслив Єфремов, якого процитувала прес-служба Партії регіонів.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться візит глави уряду Росії Володимира Путіна до Києва. На думку експертів, головна мета візиту російського прем'єра - вступ України до Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів розповіли чого чекають від Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі