понеділок, 14 лютого 2011 17:05

У Партії регіонів пояснили, що Євросоюз не критикував Януковича

У Партії регіонів пояснили, що Євросоюз не критикував Януковича

Критичні заяви окремих європейських політиків про ситуацію в Україні є їхньою персональною точкою зору, а не позицією всього Європейського Союзу.

Про це заявив член парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Володимир Вечерко.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, Вечерко відзначив, що кожен політик як в Євросоюзі, так і в Україні може висловити свою позицію, в цьому і полягає суть ідеї плюралізму думок.

"Проте не можна ставити знак рівності між особистою думкою того чи іншого політика і офіційною позицією держави або цілого союзу держав, яким є ЄС", - підкреслив "регіонал".

За його словами, напрямки у двосторонніх відносинах України та ЄС визначають чинні міжнародні договори та резолюції, прийняті сторонами у відповідному порядку.

"Прирівнювати до них судження політиків, тим більше висловлені в приватному порядку, неправильно як з дипломатичної точки зору, так і з правової", - додав нардеп.

Вечерко висловив упевненість у тому, що сторони досягнуть компромісу щодо спірних питань і вже у близькій перспективі підійдуть до довгоочікуваного моменту підписання Договору про політичну асоціацію.

Нагадаємо, раніше Міністр закордонних справ Литви, глава Організації з безпеки і співробітництва в Європі Аудронюс Ажубаліс висловив стурбованість ситуацією в Україні. На його переконання, дуже актуальним є питання свободи слова в нашій державі.

Під час телефонної розмови з лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко президент Європейського парламенту Єжи Бузек заявив, що в Україні відбувається вибіркове застосування кримінального правосуддя владою.

Трохи пізніше Бузек на конференції, присвяченій розвитку Європи після Лісабонського саміту, висловив надію на "повернення України на правильний шлях" і заявив, що поки надією в регіоні став Кишинів.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів пояснили, що Євросоюз не критикував Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі