вівторок, 12 квітня 2011 10:46

У Партії регіонів хочуть егоїстичну Україну у відносинах з ЄС та РФ

У Партії регіонів хочуть егоїстичну Україну у відносинах з ЄС та РФ

Приймаючи рішення про участь у будь-якому економічному союзі, Україна повинна виходити з особистих прагматичних інтересів.

Як повідомила прес-служба Партії регіонів, про це заявив член парламентської фракції Партії регіонів Валерій Коновалюк.

За його словами, в контексті стратегії розвитку національної економіки Україна повинна враховувати усі можливості та пріоритети для себе.

"Зона вільної торгівлі, вона у нас, наприклад, з Росією з 1994 року повноцінно функціонує до моменту створення Митного союзу. Рівно через тиждень буде 7 років, як Україна ратифікувала угоду про створення Єдиного економічного простору. Тобто документ, який носить силу закону, і було підписано близько 20 договорів та угод. Тому тут, мені здається, нам треба для себе визначити, чи забезпечить створення зони вільної торгівлі поступальний економічний ріст, який необхідний для успішного проведення реформ в країні", - зазначив Коновалюк.

"Ми ж не можемо покладатися на якісь чергові ілюзії чи декларації замість того, щоб фундаментально оцінити всі переваги та перспективи. Якщо Митний союз, наприклад, дасть нам додатково 6,5 млрд. сальдо торгового балансу тільки з Російською Федерацією, якщо для себе ми забезпечимо значне зниження цін на енергоносії, і від цього виграють в тому числі, і основні наші експортні галузі економіки, то можна говорити про перспективу створення Митного союзу, або ж про ведення переговорів щодо створення Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом", - сказав народний депутат.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів хочуть егоїстичну Україну у відносинах з ЄС та РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі