неділя, 06 лютого 2011 13:27

У Партії регіонів готують "революційні" зміни до закону про вибори

У Партії регіонів готують "революційні" зміни до закону про вибори

До початку виборчого процесу в Україні закон про вибори до Верховної Ради буде змінений. Впевненість у цьому висловив представник президента в парламенті, депутат Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

"Закон "Про вибори до Верховної Ради", я впевнений, буде змінений до виборчого процесу", - цитує слова Мірошниченка прес-служба депутата.

Він також підкреслив важливість уніфікації термінів повноважень як президента, так і Верховної Ради, і органів місцевого самоврядування.

Крім того, депутат розповів, що розробляються два підходи виборчої системи. Перший з них, компромісний варіант, продовжує логіку, застосовану на виборах до органів місцевого самоврядування - 50 на 50.

Другий варіант Мірошниченко називає "революційним".

"Це відкриті регіональні списки. Я автор закону про відкриті регіональні списки. Я як юрист і політик упевнений, що ця модель більш демократична і більш прогресивна. Але чи готове сьогодні наше партійне середовище (йдеться не тільки про партію влади, але і про партію опозиції - це загальна проблема) піти на такий варіант і за нього голосувати? Ця відповідь буде даватися вже під час політичних дискусій", - зазначив він.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів готують "революційні" зміни до закону про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі