пʼятниця, 11 січня 2013 15:20

У опозиції поки немає шансу декриміналізувати "статтю Тимошенко" - експерт

У опозиції поки немає шансу декриміналізувати "статтю Тимошенко" - експерт
Віталій Бала: радикалізація опозиції не дає їй вирішувати важливі питання. Фото: glavcom.ua

Голосування за законопроект про внесення змін до 364 та 365 статей Кримінального кодексу було показовим для опозиції.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Януковича є лише один вихід — домовитися з Америкою і відпустити Юлю"

"Якщо вони хочуть відстоювати свої погляди та принципи, потрібно це робити в такий спосіб, аби потім можна було отримати результат. В наслідок дій протягом останніх двох днів їм не слід було розраховувати на позитивне голосування по цих статтях. Бо був конфлікт, коли не могли проголосувати по Сергію Арбузову та Ігорю Прасолову. Така радикалізація не буде давати змоги знаходити компроміси для вирішення тих питань, які цікавлять опозицію. Їй тепер треба достатньо серйозно працювати над тим, аби персональне голосування проходило до того моменту, поки не буде запущено систему "Рада-3". Тоді постане проблема у партії влади. В такому разі буде можливість розмовляти з приводу питань, які турбують опозиціонерів", - зазначив він.

За словами експерта, опозиція зробила помилку, не провівши роботу із мажоритарниками-самовисуванцями, які могли стати на її сторону, і таким чином позбавила себе союзника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ув'язнення Тимошенко і надалі серйозно підриватиме імідж України - Гельсінська комісія

Говорячи про те, чому голосування було провалено, Бала зазначив: "Відсутні політична воля та установки, аби Партія регіонів голосувала за цей законопроект. Виникає питання до фракції Компартії, чому вони не голосували. Хоча навіть із ними голосів би не вистачило".

Політолог вважає, що поки немає шансів для того, аби опозиція домоглася прийняття закону про декриміналізацію 364 та 365 статей Кримінального кодексу, хоча це питання залишатиметься дратівливим для влади.

Зараз ви читаєте новину «У опозиції поки немає шансу декриміналізувати "статтю Тимошенко" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі