середа, 04 лютого 2009 19:17

У Огризка не виключають, що Керченську протоку теж поділять у Гаазі

У Огризка не виключають, що Керченську протоку теж поділять у Гаазі
Заступник міністра закордонних справ Олександр Купчишин гіпотетично допускає можливість розгляду Міжнародним судом ООН питання про розмежування морських просторів і Керченської протоки між Україною і Росією.

Про це він сказав на прес-конференції в середу, відповідаючи на питання, чи може Міжнародний суд ООН прийняти рішення по делімітації морських просторів і Керченської протоки між Україною і Росією.

"Будь-які рішення Міжнародного суду ООН є серйозним прецедентом у подальшому розгляді подібних суперечок", - зазначив Купчишин.

"Упевнений, рішення Міжнародного суду ООН є дуже серйозним прецедентом у подальшому розгляді аналогічних питань, тому посилання на це рішення стає невід"ємною частиною міжнародного прецедентного права", - сказав він.

За словами Купчишина, говорити про те, чи може питання про делімітацію Азовського і Чорного морів і Керченської протоки розглядати Міжнародний суд ООН складно, оскільки в цьому питанні "є своя специфіка".

Дипломат пояснив, що Азовське море омиває тільки дві країни.

"Однак, якщо не вдасться нам з Росією домовитися на двосторонньому рівні, то буде застосовуватися міжнародне право", - підсумував він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Огризка не виключають, що Керченську протоку теж поділять у Гаазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі