вівторок, 22 лютого 2011 16:52

У Одесі обмалювали свастиками пам'ятник Пушкіну

Невідомі спаплюжили пам'ятник Олександру Пушкіну, розташований на вулиці Пушкінській в Одесі. З обох сторін монумент розмалювали білою фарбою, зобразивши спереду і ззаду свастику.

Начальник управління з питань охорони об'єктів культурної спадщини Одеської міськради Володимир Мещеряков повідомив, що тепер він буде готувати подання в райадміністрацію, щоб оформити звернення до міліції.

Чиновник зазначив, що у зв'язку з встановленням у місті нових відеокамер, особистості вандалів можуть бути зафіксовані на записі.

"Збитки несмертельні. Основні труднощі будуть з визначенням типу фарби. Але найголовніше, що нічого не відірвали", - підкреслив він.

Найчастіше жертвами вандалів в Україні стають пам'ятники відомим радянським діячам, зокрема таким як Володимир Ленін та Йосип Сталін.

Так, наприкінці грудня пам'ятнику Сталіну в Запоріжжі відрізали голову, а потім монумент і зовсім підірвали. За підозрою у вандалізмі були затримані 9 членів націоналістичних організацій, які досі перебувають у Запорізькому СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «У Одесі обмалювали свастиками пам'ятник Пушкіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі