середа, 17 вересня 2008 13:20

У НУ-НС вже назвали міністрів нового уряду

У фракції НУ-НС стверджують, що БЮТ і Партія регіонів кже фактично розподілили міністерські портфелі в новому складі уряду.

Про це в інтерв"ю журналістам заявив народний депутат, член фракції НУ-НС Андрій Парубій.

За його словами, усі розмови про можливе формування коаліції у складі трьох політичних сил – БЮТ, НУ-НС та Блоку Литвина - відіграють лише пропагандистський фактор.

Парубій заявив, що за даними, які надійшли до НУ-НС від представників БЮТ (яких Парубій, посилаючись на етичні міркування, не назвав), посада голови Верховної Ради відійде лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу.

При цьому, наголосив він, першим віце-прем"єр-міністром стане народний депутат від Партії регіонів Андрій Клюєв, віце-прем"єр-міністром - Дмитро Табачник або Володимир Семиноженко, міністром юстиції - Сергій Ківалов, міністром оборони - Олександр Кузьмук, міністром з питань надзвичайних ситуацій - Нестор Шуфрич, міністром ЖКХ та будівництва - Володимир Яцуба або Володимир Рибак, міністром АПК - Віктор Слаута, міністром оборони здоров"я - Тетяна Бахтєєва, міністром з питань сім"ї, молоді та спорту - Віктор Корж, міністром освіти та науки - Семиноженко або Табачник, міністром культури - Ганна Герман.

По інших кандидатурах, сказав він, досі продовжуються консультації.

"Це є попередній документ, але він свідчить, що в український уряд можуть потрапити україноненависницькі політики, такі, як Табачник, які не сприймають українських ідей та українські перспективи", - сказав Парубій.

Він також наголосив, що прем"єр-міністром, за певними даними, залишається Юлія Тимошенко, але з перерозподіленими повноваженнями.

Крім того, за його словами, зараз відбувається дискусія стосовно посади Президента України, зокрема, вибори глави держави планується проводити у Верховній Раді або ж максимально обмежити його повноваження.

"Про повну ліквідацію посади Президента не йдеться", - сказав Парубій УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС вже назвали міністрів нового уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі