понеділок, 22 жовтня 2007 15:32

У НУ-НС просять Литвина визначитися з опозицією

Кандидат у депутати Верховної Ради Давид Жванія (Блок "Наша Україна - Народна Самооборона") виступає за те, щоб опозиційні сили в парламенті підписали угоду про свою діяльність.

На думку Жванії, на сьогодні в парламенті 6-го скликання ще не сформувалася можлива опозиція.

Він вважає, що представники Партії регіонів, Комуністичної партії й Блоку Литвина повинні підписати угоду про опозиційну діяльність, як у свій час зробили Блок "Наша Україна" і Блок Юлії Тимошенко.

"Скільки опозицій у нас буде - три чи одна: комуністична, литвинівська - яка "з народом", і регіональна - яка "за стабільність"? Чи Литвин буде окремо - "з народом", тобто в опозиції й до опозиції, і до коаліції? Потрібно визначитися", - вважає кандидат у депутати.

При цьому Жванія зазначає, що в майбутньому парламенті при такому розкладі політичних сил нікому не вдасться зберегти нейтралітет.

Блоки Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" мають намір гарантувати опозиції право на формування "тіньового" опозиційного уряду.

Раніше БЮТ і НУНС заявляли про намір узгодити з Партією регіонів проект закону про парламентську опозицію.

Тимошенко обіцяла забезпечити контрольні функції опозиції у разі створення коаліції БЮТ і Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС просять Литвина визначитися з опозицією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі