вівторок, 22 березня 2011 13:43

У НУ-НС позбавили Росію надії на митний союз із Україною

У НУ-НС позбавили Росію надії на митний союз із Україною

Членство України у Світовій організації торгівлі (СОТ) не дає нам можливості бути членом митного союзу з Росією. Натомість Зона вільної торгівлі із РФ не є у цьому випадку запереченням.

Про це заявила народний депутат від НУ-НС Ірина Геращенко.

Зокрема, політик вважає дуже небезпечними розмови про відтворення митних союзів України.

"Це може нам заважати. Особливо тоді, коли наша влада пройшла такий важкий шлях до членства в СОТ. Це ж був не тільки шлях команди Ющенка. Це був багаторічний шлях, який розпочався ще за часів Кучми. Над ним працювали кілька урядів", - зазначила Геращенко.

На її переконання, перебуваючи вже у СОТ, "абсолютно непрофесійно і безвідповідально" говорити про те, що Україна може подумати про можливість митного союзу із Росією.

"Це неможливо. Це заперечує нашим зобов'язанням, нормам, правилам нашого членства в СОТ. І тому тут не можна навіть давати надії", - підкреслила парламентарій.

"Інше питання, коли ми заявили, що будемо підтримувати Росію на шляху до СОТ, не будемо блокувати їй шлях. Це правильно. Але наше членство в СОТ не дає нам можливості бути членом митного союзу із Росією", - резюмувала Геращенко.

Нагадаємо, Росія постійно агітує Україну приєднатися до митного союзу.

В ЄС раніше заявляли, що вступ України до нього виключив би створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Також існують сумніви, чи був би сумісний можливий вступ України до митного союзу з її членством у Світовій організації торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС позбавили Росію надії на митний союз із Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі