четвер, 19 серпня 2010 12:29

У НУ-НС пояснили Цушку, як ліквідовувати політичних конкурентів

У НУ-НС пояснили Цушку, як ліквідовувати політичних конкурентів
В Україні неможливе закриття партій через відсутність суспільної підтримки.

Про це  Gazeta.ua заявив нардеп від НУ-НС Юрій Ключковський коментуючи заяву міністра економіки Василя Цушка про необхідність закриття партій, які не мають суспільної підтримки.

"Це незаконно і не конституційно. Основний закон стверджує, що є свобода об'єднань, в тому числі в політичні партії. Вона захищена кількома міжнародними угодами, ратифікованими Україною. Це одне з фундаментальних прав людини і громадянина. І не Цушку визначати, хто має користуватись таким правом, а хто – ні. Виходить, що він не знає Конституцію. Хай би він спочатку розібрався, що йому в міністерстві економіки робити. Де він високий спеціаліст", - зауважив він.

Депутат нагадав, що існують встановлені законодавством підстави щодо припинення діяльності політичних партій. "Якщо вони закликають до ворожнечі, порушують територіальну цілісність, займаються тероризмом. Це для партій в світі заборонено. Є ще норма, якщо партія протягом десяти років не бере участі у виборах, не висуває кандидатів у депутати чи на пост президента, то припиняє своє існування. Але ніколи в світі не вважається, що низька підтримка партії є підставою для її ліквідації. Це не демократично і не допустимо в демократичному суспільстві", - зауважив Ключковський.

Нагадаємо, що 18 серпня нардеп від СПУ Василь Цушко виступив з заявою про необхідність ліквідації політичних партій, які мають низьку суспільну підтримку.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС пояснили Цушку, як ліквідовувати політичних конкурентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі