понеділок, 09 червня 2008 12:55

У НУНС підозрюють, що Бут - громадянин Росії

Станом на ранок понеділка член фракції "НУ-НС" Юрій Бут не відкликав свою заяву про вихід з коаліції, а також не виконав вимогу фракції написати заяву про дострокове припинення депутатських повноважень.

Про це заявив представнк фракції Роман Зварич, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Водночас, він висловив здивування інформацією, що розповсюджена в ЗМІ, про те, що, нібито Бут написав заяву про вихід з коаліції через те, що фракція неналежним чином відстоює позиції президента.

"Жодного разу, ні на засіданнях блоку, ні на засіданні фракції, ні на рівні керівництва фракції, ні на рівні політради блоку він не озвучував яку-небудь інформацію про те, що вважає

Тимошенко влаштувала екстрене скликання міністрів через вибух

При цьому він додав, що таких зауважень з боку Бута не було ні під час особистих розмов з депутатами, ні на зустрічах фракції з президентом.

Депутат також повідомив про те, що з боку фракції вже починається низка кроків, спрямованих на позбавлення Бута депутатських повноважень: "Нас цікавлять факти, що поки що не перевірені".

Зокрема, за його словами, мова йде про факти, що могли б свідчити про те, що "Бут мав колись, або зараз має якісь зв"язки з російськими розвідувальними органами".

Зварич також підкреслив, що вимагає перевірки той факт, чи є Бут дотепер громадянином Російської Федерації.

"Якщо буде доведено, що Бут не відмовився від російського громадянства, це буде залізобетонною підставою для втрати їм депутатського мандата", - підкреслив він.

За словами Зварича, з метою перевірки даних фактів, він направив депутатські запити в різні органи державної влади, а також на ім"я президента, пише Українсьак правда.

Зараз ви читаєте новину «У НУНС підозрюють, що Бут - громадянин Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі