понеділок, 07 лютого 2011 19:37

У НУ-НС не знають, чи будуть депутати продовжувати собі повноваження

У НУ-НС не знають, чи будуть депутати продовжувати собі повноваження

"Нунсівець" Юрій Ключковський каже, що вже не знає, чи будуть депутати вносити зміни до закону "Про всеукраїнський референдум", аби продовжити собі повноваження на 3 роки.

Про це він сказав у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Я не говорив, що це може відбутися. Я говорив це, як гіпотезу, що таке взагалі може статися. Я не говорив, що в когось такий намір. Бо я цього точно не знаю. Але теоретично це можливо", - наголосив він.

За словами нардепа, з юридичною точки зору це можна зробити.

"Зараз закон "Про всеукраїнський референдум" висить у Раді. Його відправили на повторне друге читання. Але можуть в будь-який момент прийняти. Нібито вже актуальність велика в цьому законі пропала, бо Конституція скасована Конституційним Судом. Але якщо хтось захоче винести на референдум зміни до Конституції, то хто це може заборонити? Тому, в принципі, це можливо. Що Казахстан цього не зробив? Росія не зробила? Білорусь? Зробили".

Водночас, додав нардеп, все залежатиме від волі народу.

"Це буде ініціатива знизу – три мільйони підписів. Але підписи збираються за ініціативи референдуму. Тому все залежатиме від людей. Якщо вони захочуть продовжити життя Ради, так і можуть зробити", - додав він.

Нагадаємо, раніше Юрій Ключковський припустив можливість перенесення виборів парламенту з 2012 на 2015 рік шляхом проведення всеукраїнського референдуму.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС не знають, чи будуть депутати продовжувати собі повноваження ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі