понеділок, 07 лютого 2011 10:09

У НУ-НС не вірять, що ЄС зробить Януковича нев'їзним

У НУ-НС не вірять, що ЄС зробить Януковича нев'їзним

Заява голови Європарламенту Єжи Бузека про те, що Україна більше не є пріоритетом для ЄС - це реакція на неприйнятні методи, які застосовує влада.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Андрій Парубій.

"Охолодження ЄС до України перш за все зумовлене охолодженням самої української влади до ідеї європейської інтеграції і тим, що українська влада починає застосовувати методи, які є не просто неприйнятними, а й чужими для Європейського союзу, а й для будь-якої європейської країни", - зазначив політик.

За його словами, заява Бузека - це чергове попередження для української влади з боку ЄС.

"Це черговий сигнал з боку ЄС. До цього це були сигнали, коли приймався закон про вибори, сигнали стосовно політичних репресій, свободи слова та вибіркового застосування каральними органами своїх функцій до опозиційних діячів", - зауважив Парубій.

Він прогнозує, що в разі продовження такої практики, Україна у відносинах з ЄС "почне скочуватися до того періоду, коли президент Кучма і наша країна фактично деякий час опинилися в міжнародній ізоляції".

Водночас, депутат переконаний, що президенту Януковичу та українському керівництву не загрожує найближчим часом заборона на в'їзд до ЄС.

"Я думаю, поки що про це не йдеться ідуть сигнали попереджувальні. Винаходять різні способи продемонструвати своє ставлення. Ми пригадуємо, як свого часу змінювали алфавіт під час розсадження лідерів країн, є і інші способи. Важко передбачити, які будуть інші заходи, але я думаю, вони не будуть робити честі українській владі", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, що минулого тижня президент Європарламенту Єжи Бузек заявив, що Україна більше не є пріоритетом для ЄС.

"Україна була найкращим учнем класу в регіоні два роки тому. Але більше – ні. Я занепокоєний погіршенням ситуації щодо свободи слова та свободи преси", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС не вірять, що ЄС зробить Януковича нев'їзним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі