неділя, 04 січня 2015 14:36

У Німеччині бояться, що через санкції Росія перестане бути "партнером у вирішенні конфліктів"

У Німеччині бояться, що через санкції Росія перестане бути "партнером у вирішенні конфліктів"
Фото: nnm.me

Міністр економіки та віце-канцлер Німеччини Зигмар Габріель застеріг Захід від подальшого посилення санкцій проти Російської Федерації.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню "Bild am Sonntag", повідомляє DW.

"Хто цього (посилення санкцій проти Росії – ред.) хоче, провокує ще більш небезпечну ситуацію для нас усіх у Європі", - сказав Габріель.

За його словами, ті, хто зараз прагне ще більше економічно та політично дестабілізувати Росію, "керуються зовсім іншими інтересами". У Європі, як і в США, наголошує німецький політик, є сили, які "хочуть бачити інші наддержави-суперниці остаточно притиснутими до землі".

Водночас, вважає політик, якщо Росія перестане бути партнером у вирішенні конфліктів, це стане "дуже небезпечним для всього світу".

Політик наголосив, що мета запроваджених щодо Росії санкцій - повернути її за стіл переговорів з метою мирного врегулювання ситуації в Україні.

"Ми хочемо допомогти розв'язати конфлікт в Україні. Але не ставити Росію на коліна", - зазначив віце-канцлер.

Нагадаємо, що раніше канцлер Німеччини Анґела Меркель наголошувала, що санкції щодо Росії скасують лише після усунення причин для їхнього введення.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині бояться, що через санкції Росія перестане бути "партнером у вирішенні конфліктів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі