понеділок, 17 жовтня 2011 14:59

У "Нашій Україні" закликали не забувати про "палаючого повстанця"

У "Нашій Україні" закликали не забувати про "палаючого повстанця"

У "Нашій Україні" закликали патріотичні сили бути готовими до спільної дії.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це заявив голова політради партії Валентин Наливайченко, відкриваючи пам'ятник "Палаючому повстанцю" у с. Рукомиш на Тернопільщині.

"Тільки об'єднавши усі проукраїнські сили навколо конкретної програми дій, ми зможемо добитися нашої перемоги - побудови достойної української держави, про яку мріяли наші герої, і в якій буде комфортно жити усім українцям", - відзначив Наливайченко.

За словами політика, кожна нація має пам'ятати та вшановувати своїх героїв, "особливо коли йдеться про тих людей, які йшли до кінця і залишили це життя непідкореними ворогом".

"Якщо у нації є такі герої, як "палаючий повстанець", які готові класти за Україну своє життя, значить, у неї є перспектива та майбутнє", - упевнений "нашоукраїнець".

Слід зазначити, пам'ятник у селі Рукомиш встановлено на честь бійця УПА, мешканця цього села Юрія Михайлецького, який із 1947 до 1967 року переховувався від НКВС у криївці, облаштованій у скелі біля Свято-Онуфріївського храму.

Коли ж повстанця виявили, він вирішив спалити себе живцем.

Зараз ви читаєте новину «У "Нашій Україні" закликали не забувати про "палаючого повстанця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі