субота, 26 січня 2013 20:15

У "Нашій Україні" є група розкольників - Руденко

У "Нашій Україні" є група розкольників - Руденко
Валентина Руденко Фото: razom.org.ua

У партії "Наша Україна" є група розкольників. Таку думку у коментарі Gazeta.ua сказала помічниця екс-президента України Віктора Ющенка Валентина Руденко, коментуючи спробу проведення сьогодні у Києві засідань двох політрад.

"Призидія нашої партії вирішила провести сьогоднішню політраду у приміщенні готелю "Київ". Це всім достеменно було відомо. Є група розкольників, які вирішили, що можна зібратися, наприклад, на Спаській і оголосити це політрадою. Це - не політрада, а група осіб, до яких входять кілька керівників обласних осередків, один чи два члени президії, та ще кілька членів політради. Це настільки мало людей, що вони всі помістилися за одним круглим столом. Буквально розкольники завжди так виглядають. Тим паче, там є люди, які вже були у "Нашій Україні", потім виходили, поверталися, у фракції принаймні. Так що там народ досвідчений. Тепер є задача розколоти "Нашу Україну", - вважає Руденко.

На її думку, розколоти партію не вийде.

"Тому що на політраду з Віктором Ющенком сьогодні у готелі "Київ" прийшло 47 людей при кворумі 48. Ми поступили чесно: нам не вистачало однієї людини і ми не провели політраду. Для того, щоб нас не звинуватили у тому, що ми щось сфальсифікували. За моїми даними, там (у партійному офісі по вул. Спаська, 37 — ред.) було до 20 людей. Це просто не серйозно. Якщо хтось не задоволений політикою Ющенка, його партією і т.д. - роби свою партію і керуй цим всім процесом. Там є молоді хлопці — зробіть собі політичну партію і наводьте там свої порядки, свій устав", - наголосила вона.

"Партія "Наша Україна" була створена на засадах, які поділяв Віктор Ющенко. Вона створювалася ним особисто. Дуже часто він сам знаходив фінансування. Тому це дуже органічно, що це його партія. Як для мене, тут немає нічого дивного. Група розкольників — це як оновлення, оздоровлення організму, вони відколяться. Тим паче, там (на Спаській — ред.) закінчився термін оренди. І приміщення проплачувалося не з бюджету виконкому. Воно проплачувалось кимось особисто. Виконком проплатив приміщення у готелі "Київ" і туди всі пішли на політраду", - зазначила Руденко.

Засідання політради "Нашої України" відбулося на чолі з Сергієм Бондарчуком. Руденко вважає, що конфлікту між ним та Ющенком немає.

"Я не розумію у чому конфлікт. Я не бачу природу цього конфлікту. Сергій прийшов у партію, яка була Віктором Ющенком започаткована, створена, яка була провладною. Зараз, безумовно, вона переживає тяжкі часи. Бо коли партія привладна, то ви знаєте, як всі біжать до неї, хочуть спонсорувати, приймати участь у її житті і роботі, а коли ця партія опиняється в опозиції чи не при владі, то безумовно її ряди рідшають. Я не бачу цього конфлікту. Між Сергієм Бондарчуком та Віктором Ющенком точно ніякого конфлікту немає. Він його свого часу призначав його на високу посаду, давав звання Героя України, запросив до "Нашої України". Він до нього має добре ставлення", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «У "Нашій Україні" є група розкольників - Руденко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі