вівторок, 21 грудня 2010 17:49

У МЗС зібралися позвільняти дипломатів-"філософів"

У МЗС зібралися позвільняти дипломатів-"філософів"

Міністерство закордонних справ України має намір провести скорочення своїх працівників у закордонних дипломатичних відомствах. Про це сказав на брифінгу керівник Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

Зокрема, він наголосив, що Президент України Віктор Янукович перед всіма органами державної влади поставив завдання провести скорочення персоналу приблизно на 30%.

"Безумовно, це скорочення не може обійти стороною МЗС, безумовно, воно не може обійти наші закордонні дипломатичні установи", - додав він.

Водночас дипломат наголосив, що у відомства є ресурси, аби провести таке скорочення "майже безболісно для людей".

За словами Волошина, у деяких країнах, де є українські дипустанови, ретельно вивчать діяльність їх працівників.

"Є країни, де, безумовно, буде дуже ретельно оцінено наскільки кількість дипломатів, яка є, необхідна. Чи працюють там на повну силу, чи хтось філософствує щодо майбутнього наших двосторонніх відносин", - сказав він.

При цьому дипломат висловив жаль з приводу того, що всі органи державної влади будуть вимушені пройти через це скорочення. Волошин наголосив, що МЗС зробить усе для того, щоб з оптимізацією відомств паралельно була підвищена їх ефективність.

ІМК

Зараз ви читаєте новину «У МЗС зібралися позвільняти дипломатів-"філософів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі