понеділок, 26 грудня 2022 22:14

У МЗС пояснили скандальне призначення Ілащук послом у Болгарії

У МЗС пояснили скандальне призначення Ілащук послом у Болгарії
Олеся Ілащук стала новим послом України в Болгарії. Фото: telegraf.com.ua

У міністерстві закордонних справ України пояснили, чому послом у Болгарії став некадровий дипломат.

Новий посол Олеся Ілащук має кваліфікацію спеціаліста з міжнародних відносин. До того ж призначення на посади послів некадрових дипломатів є звичайною міжнародною практикою. Про це йдеться у повідомленні міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трьох суддів Конституційного суду звільнили

"Щодо призначення на посаду посла Олесі Ілащук, то за наявною в МЗС інформацією, вона отримала диплом з відзнакою за спеціальністю "Країнознавство" кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Має кваліфікацію спеціаліста з міжнародних відносин, перекладачки. Вільно володіє англійською мовою", - повідомили у міністерстві.

У МЗС також зазначили, що уряд Болгарії після оцінки її кандидатури, як це заведено у міжнародній практиці, негайно надав агреман Ілащук, не маючи жодних застережень щодо її роботи в Болгарії.

"Призначення на посади послів некадрових дипломатів є звичайною міжнародною практикою. В Україні за останні два роки всі некадрові дипломати, призначені на посади послів, демонструють гідні результати роботи. Тільки за ними, а не інтерпретаціями та образами і слід судити про роботу Посла за кордоном" , - зазначили у прес-службі МЗС.

Раніше стало відомо, що президент України призначив послом у Болгарії Олесю Ілащук.

За інформацією ЗМІ, у неї не має досвіду роботи ні в дипломатії, ні на державних посадах. Вона позиціонувалася як фахівець із сексології та дорогоцінних прикрас.

Інформацію про те, що новий посол у Болгарії не має відношення до МЗС підтвердили кілька джерел у дипкорпусі.

На фейсбук-сторінці Олесі Ілащук вказано, що вона клінічний психолог, системно-сімейний терапевт, гештальт-терапевт.
Навчалася у ВОППГП "Український Гештальт Інститут" та у HRD Antwerp у Бельгії. Також вивчала курс МBA у Бізнес-школі МІМ.

За даними сайту аналітичної системи Youcontrol, з 2010 по 2015 рік займала посаду керівника у ювелірній компанії "ДЖЕММА". До жовтня 2021 року Олеся Ілащук була також співзасновницею компанії.

Скандальна фірма "Джемма" "засвітилася" у кримінальній справі щодо колишнього директора Калинівського ринку Івана Ринжука щодо відмивання грошей.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС пояснили скандальне призначення Ілащук послом у Болгарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі