субота, 01 лютого 2014 11:39

У МВС пояснили: "Джмелі" - не вогнемети, а патрони з газовою гранатою

У МВС пояснили: "Джмелі" - не вогнемети, а патрони з газовою гранатою
Віталій Захарченко Фото: ipress.ua

У МВС пояснили чим насправді є спецзасоби "Джміль" та "Джміль-М", якими планують доповнити перелік спецзасобів, що перебувають на оснащенні органів внутрішніх справ. Це - патрони з газовою гранатою сльозогінної дії. Про це заявили у прес-службі відомства, коментуючи документи про плани МВС використовувати для охорони громадського порядку вогнемети.

"Ця інформація не відповідає дійсності. Зазначені в проекті нового переліку спецзасоби "Джміль" та "Джміль-М" є патронами з газовою гранатою сльозогінної дії. Зокрема, спецзасіб "Джміль" використовується для масових заходів, "Джміль-М" – для спеціальних операцій", - заявили в МВС.

Раніше повідомлялося, що МВС пропонує додати до переліку спецзасобів, які застосовується міліцією при охороні громадського порядку, реактивні вогнемети "Джміль" і "Джміль- М".

У пояснювальній записці до постанови виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко зазначив, що такі спецзасоби дозволять "належним чином забезпечити виконання завдань з охорони громадського порядку, громадської безпеки та боротьби зі злочинністю".

Реактивний піхотний мобільний вогнемет "Джміль -М" використовується військовими підрозділами радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ) Сухопутних військ Росії, призначений для знищення живої сили супротивника, здатний вражати на відстані до 1,7 км, прицільна дальність стрільби - до 800 метрів.

Зараз ви читаєте новину «У МВС пояснили: "Джмелі" - не вогнемети, а патрони з газовою гранатою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі