пʼятниця, 22 жовтня 2021 12:07

У МВС полетіли голови через "косяки" РНБО

У МВС полетіли голови через "косяки" РНБО
Провели службове розслідування, сказав Монастирський. Фото: Facebook.com/moden.ua

За помилки РНБО у санкціях щодо кримінальних авторитетів звільнили керівництво Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час години запитань до уряду в парламенті.

"Щодо технічних виправлень, здійснених РНБО. Дійсно, Міністерство внутрішніх справ провело оцінку виконання санкцій і були виявлені технічні зміни у прізвищах, зокрема латиницею. Там, де певні літери не відповідали тим даним, які знаходяться у закордонних паспортах, зокрема цих громадян.

Десь була змінена або не відповідала дата народження, десь було вказано інше громадянство. Всього таких технічних виправлень було зроблено 108", – розповів Монастирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко з сестрою зловили на підроблених ковід-сертифікатах

Міністр заявив, що кримінальних авторитетів не виключили з санкційних списків.

"Ці помилки вже передали до Національного банку і до банківських установ, аби були заблоковані рахунки цих осіб, якщо вони не були заблоковані у зв'язку з цими технічними неточностями.

Було проведене службове розслідування, у результаті чого звільнили цілу низку осіб з Нацполіції, зокрема керівництво департаменту стратегічних розслідувань", - заявив Монастирський.

Минулого тижня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у санкційних списках проти кримінальних авторитетів виявили помилки щодо 108 осіб.

14 травня РНБО ввела санкції проти проти 557 "злодіїв у законі".

Наступного року в Україні повинні з'явитися спеціальні в'язниці для таких осіб.

Зараз ви читаєте новину «У МВС полетіли голови через "косяки" РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі