вівторок, 31 жовтня 2017 12:00

У Москві затримали "завгоспа Кучми" - ЗМІ

У Москві затримали "завгоспа Кучми" - ЗМІ
Ігор Бакай. Фото: argumentua.com

Керівника Державного управління справами та екс-голову "Нафтогазу" часів президентства Леоніда Кучми Ігоря Бакая затримали в Москві.

Про це повідомляє ТСН, посилаючись на власні джерела.

У Росії екс-чиновника звинувачують у тому, що він обманом заволодів фінансами сторонніх осіб. На нього є 10 заяв від ошуканих. Серед них заява від російського мільярдера Алішера Усманова, який нібито позичив Бакаю $9 млн.

За інформацією видання, останнім часом Бакай жив між ОАЕ та Москвою. Постійно позичав гроші у знайомих.

Із Бакаєм затримали також його бухгалтера та помічника. Їх сьогодні відпустили зі слідчого ізолятора. Бакая залишили під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ дізнались про розкішне життя українського олігарха-втікача

Ігор Бакай із родиною втік до Росії наприкінці 2004 року, де отримав громадянство 2005-го. В Україні його після відставки звинуватили в перевищенні влади і зловживанні службовим становищем. Зокрема Бакая підозрювали в участі в незаконному продажі майнових комплексів "Готель "Дніпро", "Готель "Україна", а також нерухомості Національного комплексу "Експоцентр України".

Крім того, "завгоспа Кучми" та інших службових осіб ДУСі підозрювали в тому, що вони безоплатно використовували авіаційну техніку авіапідприємства "Україна". Протягом 2003-2004 років за розпорядженням посадових осіб ДУС незаконно виконали 68 комерційних рейсів на літаках і вертольотах державіапідприємтства на суму понад 1 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У Москві затримали "завгоспа Кучми" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі