пʼятниця, 06 лютого 2009 18:07

У моряків "Фаїни" не залишилось навіть штанів

Сьогодні в інформагенстві "УНІАН" провели конференцію батьки моряків екіпажу "Фаїни". В зустрічі із журналістами взяли участь Гіржева Ольга, мати моториста "Фаїни" Артема, батько Дениса Шаповалова Віктор, мати матроса Сергія Саранчі Любов та мати стюарда Роланда Світлана Меладзе.

- Вчора я зв"язався із сином, - сказав на прес-конференції Віктор Шаповалов. - Денис скаржився, що їх пограбували. У нього навіть штанів не лишилось. Як був у шортах і капцях на момент захоплення, так і пробув в них чотири місяці. У наших моряків вкрали всі цінні речі, ноутбуки, мобілки.

Батьки колишніх бранців обурювались, що представники української влади не намагались зв"язатись із екіпажем "Фаїни", потрапити на борт із перевіркою того, в яких антисанітарних умовах тримають пірати бранців.

- Діти чотири місяці пили технічну воду, у багатьох висипи на шкірі та шлункові захворювання, - обурювалась Світлана Меладзе. - Президент тільки хвалився, що опікується моряками "Фаїни", а насправді нічого не зробив.

Обурило батьків моряків і те, що на "Фаїну" збираються відправити, наче для надання першої психологічної допомоги, працівників Харківського інституту катастроф.

- Ми не довіряємо цим психологам, - сказала Ольга Гіржева. - Нікого з медиків, яких не знають батьки, ми до своїх дітей не допустимо.

За словами моряків "Фаїни" сьогодні вони намагаються запустити головний двигун корабля, аби своїм ходом дістатись Момбаси. Але після довготривалої стоянки, не надто сподіваються, що двигуни запустяться. Двадцять тонн дизельного палива морякам "Фаїна" за прогонку двигунів люб"язно передали моряки американського корабля супроводу. Якщо двигуни не запустяться, "Фаїна" буде траспортуватись до Момбаси на буксирі.

Зараз ви читаєте новину «У моряків "Фаїни" не залишилось навіть штанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі