середа, 16 липня 2008 11:27

У Медведька заявили, що журналіст сам винен

Генпрокуратура заявляє, що будь-яких порушень кримінально-процесуального законодавства щодо журналіста "Української правди" Сергія Лещенка, якого допитують у справі про отруєння президента Віктора Ющенка, не було допущено.

Про це сказано у заяві прес-служби Генпрокуратури у відповідь на вимогу президента Віктора Ющенка дати роз"яснення інциденту з допитом Лещенка.

Водночас у ГПУ заявляють, що Лещенко "особисто порушив вимоги ч.1 ст. 70 КПК України" – "особа, викликана органом дізнання... як свідок, зобов"язана з"явитися в зазначені місце і час і дати правдиві показання про відомі їй обставини в справі".

Як сказано у повідомленні, Лещенко був викликаний до Генпрокуратури 11 липня на 10 годину ранку, проте він зателефонував слідчому та попросив перенести його допит на більш пізній час у зв"язку з необхідністю зустріти в аеропорту близького родича.

"Отримавши згоду, Лещенко в призначений час не з"явився, пославшись на вказівку головного редактора видання "Українська правда" про необхідність висвітлення ним подій, які "раптово" виникли у Верховній Раді України", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, такого ж змісту листа за підписом головного редактора "Української правди", Лещенко передав через працівників СБУ, які повторно вручили йому повістку про виклик до прокуратури 12.липня на 10 годину ранку.

"12 липня о 10.00 Сергій Лещенко на допит не з"явився, у зв`язку із отриманим завданням керівництва видання - висвітлити з"їзд однієї із політичних партій. Враховуючи ці обставини, йому знову була вручена повістка про виклик до прокуратури цього ж дня на 14.00", - йдеться у повідомленні.

"Оскільки Лещенко жодного разу на виклики до прокуратури не з"явився, а названі ним причини не є поважними, слідчим була винесена постанова про застосування приводу свідка 14.07.08 на 10 годину ранку. Вказана постанова працівниками міліції не була виконана, оскільки Лещенко добровільно з"явився 14 липня і у період з 11.30 до 18.44 був допитаний", - заявляють у ГПУ. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «У Медведька заявили, що журналіст сам винен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі