Ексклюзиви
середа, 10 червня 2020 18:57

У Медведчука знайшли частку у каналі "1+1"

Голова політради ОПЗЖ і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук задекларував частку у телеканалах "1+1" і "2+2". Про це повідомляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

Автор: radiosvoboda.org
 

Дружина Медведчука, телеведуча Оксана Марченко - кінцева бенефіціарна власниця компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів, пишуть журналісти

Ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% у ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1", йдеться в повідомленні про структуру власності на сайті каналу станом на 2 березня 2020 року.

У цьому ж повідомленні вказано, що цю компанію контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Медведчука.

Іншим великим співвласником "1+1" є олігарх Ігор Коломойський.

Так само кіпрська фірма, задекларована Медведчуком, фігурує у структурі власності іншого телеканалу групи, "2+2" (ТОВ "Гравіс-Кіно"). Через низку компаній, вона контролює частку розміром 24,51%. Як і у випадку з "1+1", на сайті "2+2" вказано, що компанію Bolvik Ventures LTD контролює лише бізнесмен Суркіс, але немає даних про причетність до неї Медведчука.

Водночас у структурі власності іншого телеканалу, що входить у групу, "ПлюсПлюс" (ТОВ "УніанТБ"), Bolvik Ventures не фігурує. Телеканал ТЕТ (ПрАТ "ТК "ТЕТ") структуру власності не оприлюднив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Низку медіа назвали солдатами гібридної війни Путіна

Журналісти звернулися по коментар до Коломойського.

"Для мене це новина. Порядок наступний. Ми отримали цю інформацію. Телеканал повинен у строк відправити запити: коли відбулося відчуження, як відбулося відчуження і чому не повідомили. Тобто чому не повідомили? Чому про це дізнаємося із декларації?" - сказав бізнесмен.

На уточнювальне запитання, чи комфортно Коломойському бути партнером родини Медведчуків, бізнесмен відповів: "А мені яка різниця? Він же не єдиний власник. Навіщо обговорювати - комфортно чи некомфортно, якщо це від мене не залежить? Якщо Суркіс продав Медведчуку. Як я можу на це повпливати? Якщо мова йде про Bolvik, то раніше там був Суркіс. Тепер в декларації написали, що власниця Марченко. Треба з'ясувати, на яку частку, скільки акцій. Там же не написано нічого. До речі, я ніколи не розділяв Медведчука та Суркісів. Я завжди вважав, що вони разом. По яких активах та в якому співвідношенні - це вже інше питання".

У червні минулого року повідомлялося, що народний депутат, соратник Медведчука Тарас Козак купив телеканал ZIK. Тепер нардеп є офіційним власником 3 медіа, раніше він купив "112 Україна" і NewsOne. Ці телеканали називають ресурсами Медведчука.

Зараз ви читаєте новину «У Медведчука знайшли частку у каналі "1+1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути