понеділок, 27 грудня 2010 13:26

У Львові зібрали мітинг на захист Луценка від Пахана (ФОТО)

На страйк проти арешту Юрія Луценка у Львові під обласну прокуратуру прийшло менше ста людей. Представники Народногго Руху та Народної Самооборони стояли із невеликими плакатами у руках "Ні політичним репресіям", "Не здолаєте", "Репресіям стоп". На великому червоному плакаті написано: "Руки геть від Луценка" і намальований кулак.

Організували пікет народні депутати Андрій Парубій, Володимир В'язівський.

"Учора серед білого дня 11 працівників спецпідрозділів арештували Юрія Луценка. Це виключно політичне замовлення. За грати почали кидати людей опозиції, - сказав у гучномовець Парубій. - Влада перевіряє, наскільки ми здатні чинити опір. Сьогодні за гратами Луценко, а завтра – ти. Ми вимагаємо звільнити Луценка і припинити політичні репресії. Від сьогодні арешт будь-кого із політичних, громадських організацій, студентського руху, журналістів ми будемо розцінювати як політичні репресії".

"Ми побороли комуністів, фашистів, тепер маємо здолати рецидивістів", - вигукує В'язівський.

"Хто керує державою?" - звертається до натовпу голова обласного осередку Народного Руху Андрій Конрат.

"Пахан", - викрикує народний депутат В'язівський.

Страйкарі пообіцяли виходити на пікети і далі.

"Дарма, що нас сьогодні так мало. Завтра нас буде більше, - сказав львівський правозахисник Олег Мацех. - Справа не в тому, винна людина чи не винна. А в тому, у який спосіб затримують. Якщо є якісь підозри, людину затримують під підписку про невиїзд, а не одразу кидають за грати. Такий спосіб говорить тільки про початок політичних репресій".

Одночасно такі страйки пройшли у Києві, Луцьку, Тернополі.

Як відомо, Луценка у неділю 26 грудня затримали поблизу його дому працівники прокуратури та 11 бійців "Альфа" СБУ.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Львові зібрали мітинг на захист Луценка від Пахана (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі