середа, 07 листопада 2012 23:18

У Львові пом'янули жертв "комуністів-сатаністів"
8

Юрій Зірченко
Фото: Євгеній Борисов

Сьогодні у Львові о 17 годині біля пам'ятника жертвам політичних репресій пом'янули загиблих від комуністичного режиму.

Акцію вшанування організували громадські організації "Сокіл" та "Студентська Свобода", до них приєдналися представники "Меморіалу імені Василя Стуса".

"Сьогодні один із трагічних днів української історії, - сказав голова "Студентської свободи" Андрій Пшик. "Але багато асвабадітєлєй вважають цей день святом. На жаль, вони не усвідомлюють скільки жертв і страждань їхня влада принесла нашій державі. Тому ми повинні заборонити цю ідеологію, заборонити радянські символи, як це зробила більшість європейських країн. Ми повинні пам'ятати, що понад 6 мільйонів українців було знищено під час голодомору, усю інтелігенцію вивезли на Сибір. Було заборонено українську мову,  зменшувалась кількість українських шкіл. Ми повинні усе це пам'ятати. В пам'ять про всіх постраждалих прошу схилити голови".

Участь у вшануванні взяли півтора десятка людей. За словами організаторів причиною цього став дощ, що падав під час акції.

З представників влади прийшов лише депутат облради, "свободівець" Юрій Зірченко.

"Сьогодні комуністи щось святкують, а святкувати чи тішитися з жертв своїх можуть тільки сатаністи, - сказав політик-політв'язень. – Нормальні люди вшановують жертв, а сатаністи – вони святкують. І це роблять комуністи, це роблять колишні НКВДисти і їхнє потомство".

Біля пам'ятника з лампадок виклали тризуб та хрест. На закінчення усі мовчки помолилися за душ загиблих.

Зараз ви читаєте новину «У Львові пом'янули жертв "комуністів-сатаністів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі